ONS AANBOD

Ergotherapie & draagconsulten

Ergotherapeutisch advies en ondersteuning op maat aan huis of in jouw (kinderdag)verblijf. Adviesverlening op vlak van ergonomie, hulpmiddelen, vrije tijd en spel voor alle partijen.

Individuele draagconsulten voor wie zijn/haar kindje op een veilige en ergonomische manier wenst te dragen.

Draagconsulten

Wat is veilig dragen?

Je kindje kan vrij ademen, zit comfortabel en goed vast in jouw gekozen draagsysteem en is zichtbaar. Als ouder voel jij je gesteund, comfortabel en ondersteund in jouw houding, contact met je kindje en draagsysteem.

Dragen voelt comfortabel, knus en knuffelend, liefdevol en zacht ondersteunend.
Het biedt voldoende veiligheid om zo dicht bij elkaar je handen vrij te hebben en toch zo vaak als je wenst een ‘wrijfje’ te kunnen geven aan jouw kindje. Dragen is ook je kindje betrekken in jouw dagelijkse handelingen. Zo leren jullie elkaar héél goed kennen en leer je afstemmen op elkaars behoeften. Je stimuleert de groei & bloei van jouw kindje op sociaal, emotioneel, fysiek en mentaal vlak.

Hoe kan dat allemaal? Ik leer het je graag in een draagconsult.

Word jij ook een draagmoeder/vader?

Wat mag je van een draagconsult verwachten?

Elk draagconsult duurt ongeveer 90 minuten.

Je leert jouw voorkeurstechniek aan en krijgt nadien jouw gekozen draagsysteem mee naar huis inclusief draagpop om nog 2 weken extra thuis te kunnen oefenen.

Tijdens een draagconsult leer je jouw kindje op een veilige manier dragen die voor zowel ouder als kind comfortabel als ergonomisch is.

Een draagconsult is €75 inclusief consult, verslag, hand-outs, draagsysteem en pop voor 2 weken.

Een draagconsult kan al vanaf de zwangerschap.


Ergo

Bij Ergo Lena kan je terecht voor al je hulpvragen op vlak van ergonomie, ADL= activiteiten van het dagelijkse leven (voeding, slapen, verzorging,...) en ook op vlak van vrije tijd en spel voor alle partijen. 

Spelenderwijs zal alles uitgelegd, aangeleerd en ingeoefend worden.

Elk ergo verhaal is OP MAAT en oplossingsgericht!

Ergo Lena komt naar jouw opvang/(kinderdag)verblijf en/of bij jou thuis.

Een eerste ergotherapeutisch consult is een intake, we leren elkaar kennen, we bespreken jullie hulpvraag en kiezen samen prioriteiten uit. We stellen dus samen onze doelen op (via SMART principe). Regelmatig zullen er foto’s/video's genomen worden (zeker als het gaat over ergonomie of hulpmiddelen) om een succeservaring over te houden aan jouw gekozen consult/therapie. 

Een ergotherapeutisch consult via Yoga Lena dat is €400 gespreid over een volledig jaar (inclusief btw, exclusief kilometervergoeding). We gaan samen een engagement met elkaar aan voor minstens 1 jaar.

Wat mag je dan verwachten van zo'n engagement?

Dat is een intakegesprek met bepaling van de hulpvraag en doelen en een engagementsverklaring voor beide partijen aan huis van +/- 90 min. Dat is inclusief verslaggeving, opvolging telefonisch en via mail.

Per kwartaal een tussentijdse evaluatie en een eindevaluatie (+/- 45 min).

Er kan afhankelijk van de hulpvraag en doelen gekozen worden voor wekelijkse (meerdere keren per week), twee wekelijks of maandelijkse therapie/opvolging per half uur of uur. 

Dit alles wordt vastgelegd bij het intake-gesprek en in de engagementsverklaring.

Ergo Lena garandeert je GROEI & BLOEI.

Wij maken gebruik van cookies en andere tracking-technologieën om uw surfervaring op onze website te verbeteren. Lees meer